Voor ons team Strategie zijn we op zoek naar een kundig, enthousiast en verbindend ingestelde collega in de rol van

Beleidsadviseur Ruimte en Water
32-36 uur per week tot 1 oktober 2023

In verband met een sabbatical van één van onze Beleidsadviseurs Ruimte en Water zijn we tijdelijk op zoek naar vervanging. Als Beleidsadviseur Ruimte en Water houd je van afwisseling en heb je een brede interesse in de beleidstaken van het waterschap. Je voelt je thuis wanneer je enerzijds vanuit je generieke kennis een inhoudelijke bijdrage levert aan het opstellen van (algemene) beleidskaders en anderzijds zelf verantwoordelijk kunt zijn voor het tot stand komen van bepaalde onderwerpen. De onderwerpen waar jij mee aan de slag kunt en je hand niet voor omdraait, zijn divers. Bijvoorbeeld: droogte, verzilting, de samenwerking in de waterketen, klimaat, biodiversiteit, landbouw, (vaar)recreatie etc. Het zit in je aard dat je je werk niet alleen doet, maar hiervoor de verbinding en nauwe samenwerking zoekt met je collega's, gemeenten, brancheorganisaties, kennisinstellingen etc. Je bent daar goed in en haalt hier voldoening uit. Voor het meedraaien in samenwerkings-constructies, zoals een gebiedsagenda of een andere overlegvorm, draai jij je hand uiteraard niet om.

Beleidsadviseur Ruimte & Water

36 uur per week
(vacature nr. 2211)
Reactie uiterlijk tot 

Waar kom je te werken?
Als Beleidsadviseur Ruimte en Water werk je in het team Strategie. Dit is een team van ongeveer 22 medewerkers die voor de hele organisatie strategisch beleid ontwikkelen op het gebied van waterveiligheid, watersystemen en afvalwaterketen.

Solliciteer direct

Dit ga je doen

 • Je ontwikkelt zelf of draagt bij aan de ontwikkeling van onze (algemene) beleidskaders.
 • Je vertaalt de ontwikkelingen en het beleid in voorstellen en plannen van aanpak.
 • Je adviseert het management en je collega's hierover en implementeert de adviezen met betrekking tot de beleidsonderwerpen waar je aan werkt.
 • Je participeert in plannen van onszelf en van derden, vaak binnen de samenwerkingsverbanden van het waterschap. Hierin behartig je de belangen van ons met aandacht voor die van de anderen.
 • Je adviseert over je beleidsterreinen bij (inrichtings)plannen van onszelf of van derden.
 • Je begeleidt adviesbureaus met betrekking tot uitgezette onderzoeken en opdrachten.

Dit bieden we jou

 • Een baan in een dynamisch, maatschappelijke werkveld bij een platte organisatie in ontwikkeling
 • Een tijdelijk dienstverband tot 1 oktober 2023
 • Een salaris tussen minimaal € 3.431,- (schaal 10) en maximaal € 5.340,- (schaal 11) bruto per maand (norm 1 januari 2022). De daadwerkelijke inschaling en salaris bepalen we aan de hand van je opleiding en ervaring
 • Bovenop je brutosalaris ontvang je 21% IKB (Individueel Keuze Budget), dit kun je uit laten betalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen
 • Een pensioenregeling bij het ABP pensioenfonds.Uitstekende mogelijkheden om een goede balans te creëren tussen werk en privé;, bijvoorbeeld met onze thuiswerkmogelijkheden
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eigen budget voor opleidingen en een vergoeding voor de reiskosten van woon-werk of thuiswerkvergoeding
 • De standplaats is Groningen. Deze is goed bereikbaar met eigen auto of OV.

Dit vragen we van je

Qua persoon ben je mens-, samenwerkings- en resultaatgericht en beschik je over overtuigingskracht en een tikje flair. Je creativiteit en energie zet je om in het zoeken naar verschillende opties, waarbij je kansen benut die zich voordoen en samen de meest passende oplossingsrichting zoekt. Daarbovenop is het belangrijk dat je voldoet aan alle punten op onderstaande checklist.

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, behaald door tenminste een afgeronde HBO opleiding in een relevante studierichting
 • Tenminste 5 jaar ervaring in beleidsadvieswerk op het gebied van watersystemen, ecologie, waterkwantiteit en -kwaliteit, ruimtelijke ordening en projectmanagement
 • Je hebt een natuurlijk talent voor netwerken en verbinden, bestuurlijke sensitiviteit, probleemanalyse, plannen en organiseren
 • Je schrijft makkelijk, je maakt daarbij onderscheid in hoofd- en bijzaken
 • Ervaring in het toepassen van de RCA methode (Root Cause Analysis) of bereidt deze te leren.

  Wat verder goed is om te weten

  Het waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het (afval)watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte, maar ook de opgaven op het vlak van duurzaamheid en nieuwe (probleem)stoffen: problemen die vragen om robuuste oplossingen. Wij willen dat ons (afval)watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is. Dit vraagt van ons passende en betaalbare maatregelen in een maatschappij die daarover mee wil praten en invloed op wil uitoefenen.

  Om de uitdagingen van ons waterschap in goede banen te leiden, voeren we een organisatie optimalisatie door, zodat we beter in staat zijn om toekomstgericht en integraal te werken. We denken dat we hiermee een goede basis leggen om strategisch te denken, de plannen vervolgens te vertalen naar ons dagelijks werk en het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat wordt steeds belangrijker in een maatschappij die verandert en veel van ons vraagt.

  Waterschap Noorderzijlvest streeft ernaar om de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de samenleving. Daarom worden kandidaten uit speciale doelgroepen uitdrukkelijk verzocht te reageren.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  Is je interesse gewekt?

  Wil je meer weten over de functie Beleidsmedewerker Ruimte en Water?
  Neem dan contact op met Gerwin Zantingh, teammanager van de afdeling Strategie via 050 304 83 31. 

  Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitingsdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

  Op basis van het Integriteitbeleid bij Noorderzijlvest is voor deze functie een VOG vereist.

  Het formulier wordt geladen.