Op zoek naar een baan die jouw carrière in de volgende versnelling zet én waar alle aspecten van het controller vak aan bod komen? Wil jij impact maken in een organisatie waarbij duurzaamheid niet alleen een woord is, maar waar dit ook vertaald wordt naar acties? Ken je de onschatbare waarde van water en wil jij bijdragen aan het maatschappelijke belang van een organisatie die ervoor zorgt dat we in Groningen en Noord-Drenthe veilig kunnen wonen, werken en leven? Dat kan bij Waterschap Noorderzijlvest in de functie van Business Controller!

Locatie

Groningen

Aantal uur

32 - 36 uur per week

Salaris

€3874 - €5271

Interesse?

Je kunt reageren tot 30-04-2024

Direct solliciteren

Robert – Financieel adviseur in het atrium achter zijn computer

Wat ga je doen?

Als Business Controller werk jij als spin in het web. Je bent proactief en durft te staan voor je mening. Je werkt richtinggevend en constructief met teammanagers, opdrachtgevers en andere (interne) klanten aan financiële (beleids-)vraagstukken. Je bent in staat om het grotere geheel te overzien en vindt het leuk om verbinding te leggen met de rest van de organisatie. Op die manier verzamel je informatie die nodig is voor het opstellen van de producten uit de Planning en Control cyclus. Je creëert makkelijk een netwerk en weet op een creatieve en integrale manier te werken aan oplossingen. Hierbij helpt de affiniteit die je hebt met cost control, financial control en risk control.

En verder:

 • Je vervult de financiële gewetensrol in de organisatie. Dat betekent dat je je kritisch opstelt en constructief meedenkt met je collega’s die de verantwoordelijkheid hebben voor maatschappelijke opgaven in het werkgebied van het waterschap.
 • Je werkt aan het opstellen van de instrumenten uit de Planning en Control cyclus en beheert/verbetert deze op structurele basis. Hierbij zal jouw verantwoordelijkheid met name komen te liggen bij de begroting (jaarplan).
 • Je adviseert en ondersteunt op financieel gebied bij projecten.
 • Je geeft advies aan budgetverantwoordelijke directeuren, teammanagers en opdrachtgevers en je bent daarin een sparringpartner.
 • Je werkt nauw samen met je collega adviseurs en hebt altijd de focus op het continue verbeteren van de procesvoering. Daarbij weet je wat er speelt in bestuur en organisatie.

Functie-eisen

Als business controller ben je analytisch, accuraat en heb je een flexibele houding. Daarnaast kun je projectmatig werken en ben je zowel communicatief- als adviesvaardig. Plannen en organiseren gaat je goed af en je bent in staat om op een prettige manier mensen aan te spreken.

Daarnaast beschik je over:

 • De functie vereist werk- en denkniveau op minimaal hbo-niveau (bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar).
 • Je bent bekend met de structuur van financiële systemen en kunt goed werken met Excel.
 • Je bent een enthousiaste en ambitieuze financial, analytisch, adviesvaardig en een echte teamspeler.
 • Naast je financiële deskundigheid is een proactieve rol van groot belang voor de sturing en beheersing van onze processen. Als persoon sta je stevig in je schoenen en heb je het vermogen overzicht te bewaren en te coördineren.
 • Je bent je in een bestuurlijke context bewust van je omgeving en weet samen met collega’s hierin juist te handelen. Daar waar mogelijkheden zijn voor procesverbetering, vertaal je deze in concrete acties. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van gedreven collega’s, met veel ruimte voor zelfstandig werken en eigen verantwoordelijkheden. De functie biedt een breed aanbod aan taken en activiteiten waarbij je de mogelijkheid krijgt om het team en jezelf verder te ontwikkelen. Het is voor ons belangrijk dat je in het team past en je kunt ontwikkelen binnen het vakgebied, maar bovenal dat je het naar je zin hebt.
 • In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd (1 jaar). Bij een positieve match, zetten we je arbeidsovereenkomst graag om naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een baan die het verschil maakt in dit prachtige werkgebied.
 • Een salaris van minimaal €3.874,- en maximaal €5.271,- bruto per maand (schaal 10). In juli 2024 volgt een salarisverhoging 2,0%.
 • Boven op je brutosalaris ontvang je 21% IKB, dit kun je (maandelijks) laten uitbetalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen.
 • Uitstekende mogelijkheden om een goede balans te creëren tussen werk en privé, waarbij variabele uren en thuis werken tot de mogelijkheden behoren.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eigen budget voor opleidingen van
 • €6.000,- (onder 35 jaar €12.000,-) en een vergoeding voor reiskosten woon-werk, een thuiswerkvergoeding, een fietsregeling en
 • Een pensioenregeling bij het ABP-pensioenfonds.
 • Je standplaats is Groningen. Ons kantoor is goed bereikbaar met de fiets, openbaar vervoer of eigen auto.

Jouw toekomstige afdeling en organisatie

Als business controller kom je te werken in het team Financiën en Inkoop. Dit team bestaat uit ongeveer 17 medewerkers: financieel adviseurs/ business controllers, medewerkers financiële administratie en inkoopadviseurs. 

Waterschap Noorderzijlvest zorgt in een groot gedeelte van Groningen, Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland voor het zuiveren van het afvalwater, het hebben en houden van droge voeten en schoon en voldoende water. Veiligheid, innovatie en samenwerking staan centraal. Hierbij wordt rekening gehouden met de goede invulling van de maatschappelijke functies die door het watersysteem bediend worden. De focus ligt op klimaat-klaar blijven en een natuurlijker, duurzamer waterbeheer.

Over Waterschap Noorderzijlvest

Waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het (afval)watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte, maar ook de opgaven op het vlak van duurzaamheid en nieuwe (probleem)stoffen: problemen die vragen om robuuste oplossingen. Wij willen dat ons (afval)watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is. Dit vraagt van ons passende en betaalbare maatregelen in een maatschappij die daarover mee wil praten en invloed op wil uitoefenen.

Om de uitdagingen van ons waterschap in goede banen te leiden, voeren we een organisatie optimalisatie door, zodat we beter in staat zijn om toekomstgericht en integraal te werken. We denken dat we hiermee een goede basis leggen om strategisch te denken, de plannen vervolgens te vertalen naar ons dagelijks werk en het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat wordt steeds belangrijker in een maatschappij die verandert en veel van ons vraagt.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Solliciteer dan vandaag nog op deze functie. Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitingsdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat gevonden hebben.

Zou je al graag één van ons willen spreken? Of ben je opzoek naar nadere informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Jan Derk Frieling, interim-manager Financiën en Inkoop, telefoonnummer 06-12388157.
 

 • Een assessment kan deel uitmaken van deze sollicitatieprocedure.
 • Als je bij ons komt werken vragen we moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Vragen over de procedure van deze vacature?

Neem dan contact op met Eilana Maring, adviseur Werving en Selectie via 050 304 89 11 of werven@noorderzijlvest.nl.

Ben je enthousiast? Solliciteer direct!

Vul het sollicitatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Het formulier wordt geladen.

Dynamische waterwereld

Ben je een denker of juist een doener? Wij maken graag kennis met je. Bij het waterschap is geen dag namelijk hetzelfde!

Ontdek de organisatie

Medewerkers zittend op een bankje in het atrium van het hoofdgebouw Noorderzijlvest