Vandaag start het tweede deel van de campagne Waterbazen. Ook nu willen we mensen laten zien dat het belangrijk is dat we zuinig met water omgaan. En dat iedereen daarbij kan helpen. Vorig najaar was het eerste campagnemoment, nu het tweede en komend najaar het laatste. De tweede periode duurt van 17 mei tot 13 juni. Dan kun je regelmatig beelden uit de campagne tegenkomen, via onze kanalen maar ook landelijk.

Wat is een waterbaas?

Waterbazen zijn mensen die met kleine aanpassingen steeds bewuster met water omgaan. Door bijvoorbeeld regenwater op te vangen met een regenton. Of de tegels in de tuin te vervangen door planten. Of geen vochtige doekjes of frituurvet meer door de wc te spoelen. Daar zijn we als waterschappen hartstikke blij mee. Want hoe meer waterbewuste Nederlanders, hoe beter. De campagne Waterbazen roept Nederlanders op om mee te doen met dit soort goeie initiatieven.

Doe je mee?

Heb jij ook zin om mee te helpen? Wil je ook je steentje bijdragen om te zorgen voor schoon en voldoende water? En zoek je daarbij nog wat inspiratie? Kijk dan op onze pagina www.noorderzijlvest.nl/waterbazen.

  • Hier staan ook leuke wandel- en fietsroutes. En een link naar de Doe en ontdek-gids van de Waterbazen Wandelingen. Deze is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor op de mobiele telefoon.