Zaterdag 21 mei 2022 is het World Fish Migration Day (Wereldvismigratiedag). Net als vele andere trekvissen zwemt de zeeforel van zoet naar zout water om op verschillende plekken op te groeien en eitjes te ‘leggen’. We noemen dit ook wel vismigratie. Wil jij net als de zeeforel een reis door de onderwaterwereld maken? En alles te weten komen over vismigratie en de trekvis? Kom dan naar de activiteiten dag in Lauwersoog tijdens de World Fish Migration Day op zaterdag 21 mei. Ben jij er bij? Deelname is gratis.

Programma

Binnenprogramma

13.00 – 17.00 uur: Verschillende presentaties over vismigratie, monitoring en het Vissen voor Verbinding project
13.00 – 17.00 uur: Doorlopende film

Buitenprogramma

10.00 – 13.00 uur: Rondvaart Lauwersmeer - Stap aan boord van de Willem Jacob, onze gidsen vertellen je alles over vismigratie en het Lauwersmeergebied!

13.00 – 14.30 uur: Workshop vliegvissen
13.00 – 14.30 uur: Jeugdexcursie slootwaterdieren
13.30 – 16.30 uur: Rondvaart Lauwersmeer

15.00 – 16.30 uur: Workshop vliegvissen
15.00 – 16.30 uur: Jeugdexcursie slootwaterdieren


Doorlopende workshops: Vistelemetrie, Binden van je eigen vlieg, Vissen determineren
Ontvang het routeboekje en ontdek de route van de zeeforel, van Waddenzee tot aan de Drentse beek.

Cut the Crêpe, een biologische mobiele crêperie uit Groningen, zal daarnaast de gehele dag aanwezig om iedereen te voorzien van heerlijke crêpes!

Unieke samenwerking

Verschillende organisaties werken binnen het project Vissen voor Verbinding samen aan de terugkeer van de iconische trekvis. Partners in het project zijn: Waddenvereniging, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Groningen Drenthe, Sportvisserij Fryslân, Hogeschool Van Hall-Larenstein, Provincie Groningen en Waterschap Noorderzijlvest.

Meer informatie