Ben jij iemand die zich verantwoordelijk voelt voor het onderhoud van de watergangen en zich daarvoor wil inzetten met een Hooby (smalspoorkraan) met oog voor de aanwezige flora en fauna en je eigen veiligheid, dan zoeken we jou!
 

Locatie

Thuis

Aantal uur

36 - 36 uur per week

Salaris

€2807 - €3507

Interesse?

Je kunt reageren tot 06-03-2024

Direct solliciteren

Profielfoto Ronald - Medewerker onderhoud

Wat ga je doen?

 • Je onderhoudt de watergangen vanaf april t/m december met een graafmachine en maaikorf.
 • Je doet kleinschalige 1e lijns onderhoudswerkzaamheden aan materieel en materiaal.
 • In de wintermaanden pak je allerlei onderhoudswerkzaamheden op zoals snoeiwerk, duikers doorspuiten, beschoeiing plaatsen etc.
 • Je doet werkzaamheden in het kader van de schouw.

Functie-eisen

Als medewerker onderhoud ben je een ambassadeur voor het waterschap. Je kan prima zelfstandig werken, maar samenwerken kun je ook goed. Je hebt gevoel bij het werk wat je doet en welke impact dat heeft op de korte en lange termijn op de omgeving. Je weet hoe je om moet gaan met weerstand en gebruikt daarbij jouw sterke en sociale communicatieve vaardigheden.

Daarnaast beschik je over:

 • MBO werk- en denkniveau, richting watermanagement of allround vakman GWW.
 • Je hebt relevante werkervaring, specifiek met graafmachine en het is een pré als je ervaring hebt met maaikorf- en baggerwerkzaamheden op een Hooby.
 • Je bereid bent om te assisteren bij werkzaamheden “buiten” de kraan.
 • Je hebt kennis van veiligheidsvoorschriften (VCA) en procedures op het gebied van onderhoudsplannen.
 • Je hebt affiniteit met de natuur, agrarische werkzaamheden en kennis van de Wet Natuurbescherming (vanaf januari Omgevingswet).
 • Je bent bereid tot het volgen van aanvullende opleidingen/cursussen.
 • Je kunt goed omgaan met computers/digitale systemen.
 • Je beschikt over een rijbewijs BE/Trekker rijbewijs.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een Hooby (smalspoorkraan) om je werk uit te voeren.
 • Een baan in een maatschappelijke omgeving.
 • In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd (1 jaar). Bij gebleken geschiktheid zetten we je arbeidsovereenkomst graag om naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een goed salaris van maximaal €3.507,-- bruto per maand (salarisschaal 6).
 • Boven op je brutosalaris ontvang je 21% IKB, dit kun je uit laten betalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen.
 • Een pensioenregeling bij het ABP-pensioenfonds.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eigen budget voor opleidingen en eventueel een vergoeding voor dienstreizen en woon-werkverkeer.
 • De standplaats is thuis. Vanaf thuis ga je naar de werkzaamheden in het werkveld.

Jouw toekomstige afdeling en organisatie

Ter versterking van het team Watersysteem en Waterveiligheid Noord zijn wij op zoek naar een enthousiaste en deskundige onderhoudsmedewerker.

Als medewerker onderhoud kom je te werken in het team Onderhoud Watersysteem en Waterveiligheid Noord in het proces Watersystemen en Waterveiligheid. Het team Onderhoud Noord bestaat uit 27 medewerkers. Ons beheergebied is opgedeeld in 2 districten: Noord en Zuid. Van de medewerker onderhoud wordt verwacht dat je bereid bent om in het gehele beheergebied te werken. Deze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in het noordwestelijke deel van het beheergebied.
 

Over Waterschap Noorderzijlvest

Waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het (afval)watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte, maar ook de opgaven op het vlak van duurzaamheid en nieuwe (probleem)stoffen: problemen die vragen om robuuste oplossingen. Wij willen dat ons (afval)watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is. Dit vraagt van ons passende en betaalbare maatregelen in een maatschappij die daarover mee wil praten en invloed op wil uitoefenen.

Om de uitdagingen van ons waterschap in goede banen te leiden, voeren we een organisatie optimalisatie door, zodat we beter in staat zijn om toekomstgericht en integraal te werken. We denken dat we hiermee een goede basis leggen om strategisch te denken, de plannen vervolgens te vertalen naar ons dagelijks werk en het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat wordt steeds belangrijker in een maatschappij die verandert en veel van ons vraagt.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Dan ontvangen we graag je motivatie met cv uiterlijk 6 maart 2024 onder vermelding van het vacaturenummer via de knop direct solliciteren. De gesprekken vinden plaats op 13 maart 2024.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Annika Dijkhuis, teamleider Onderhoud Noord, tel.nr. 06-52051268.

Als je bij ons komt werken, vragen we je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.
 

Vragen over de procedure van deze vacature?

Neem dan contact op met Eilana Maring, adviseur Werving en Selectie via 050 304 89 11 of werven@noorderzijlvest.nl.

Ben je enthousiast? Solliciteer direct!

Vul het sollicitatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Het formulier wordt geladen.

Dynamische waterwereld

Ben je een denker of juist een doener? Wij maken graag kennis met je. Bij het waterschap is geen dag namelijk hetzelfde!

Ontdek de organisatie

Medewerkers zittend op een bankje in het atrium van het hoofdgebouw Noorderzijlvest