Op zaterdag 25 juni van 10.00 tot 16.00 uur organiseren Waterschap Noorderzijlvest, industriewaterleverancier North Water en Waterbedrijf Groningen de open dag “Water voor later” op het zuiveringsterrein bij Garmerwolde. Tijdens deze open dag kan je de nieuwe industriewaterzuivering van North Water bekijken en/of een rondleiding krijgen op de bestaande rioolwaterzuivering van Waterschap Noorderzijlvest. Daarnaast zijn er activiteiten voor jong en oud om meer te weten te komen over water voor later.

Hoe zuiveren we ons water?

Hoe wordt het rioolwater van stadjers gezuiverd? Meld je aan via waterbedrijfgroningen.nl/aanmelden-opendag(externe link) en ontdek het tijdens één van de unieke rondleidingen op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Waterschap Noorderzijlvest (minimumleeftijd 8 jaar). Tip: meld je snel aan want plekken voor de rondleidingen zijn beperkt! Ook kun je een kijkje nemen op de nieuwe industriewaterzuivering (IWZ) van North Water. Je ontdekt hier hoe North Water – industriewaterdochter van Waterbedrijf Groningen en Evides Industriewater - op een duurzame manier water aan de industrie in de Eemshaven levert. Of geniet van een lekker ijsje, de festivalsfeer en speel mee met het reuze Water Ganzenbord. En vergeet niet een spannende Spetterspeurtocht of handige douchetimer mee naar huis te nemen!

Straks genoeg water begint nu, niet later

De beschikbaarheid van water is altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Maar de stijgende vraag zet deze beschikbaarheid onder druk.  Dit betekent dat we op een andere manier met water om moeten gaan en slimme, duurzame keuzes moeten maken. Kunnen we ons afvalwater hergebruiken? Door bijvoorbeeld slimmer te zuiveren en medicijnresten uit te halen? Om het daarna te gebruiken als bron voor het zuiveren van water voor de industrie in Delfzijl en de Eemshaven? Waardoor drinkwaterbronnen behouden blijven voor drinkwater? Door anders met water om te gaan, anders naar water te kijken en te zoeken naar alternatieve bronnen kunnen we samen werken aan een duurzame watervoorziening.

Meer informatie

Wat:                    Open dag Water voor later
Waar:                  Rioolwaterzuiveringsterrein Garmerwolde
Wanneer:           25 juni 2022
Tijd:                    10-16 uur
Aanmelden:       waterbedrijfgroningen.nl/aanmelden-opendag(externe link)
Parkeren:           Fledderbosweg 1, Garmerwolde