Ben jij een gedreven en leergierige starter met een sterke interesse in de waterwereld? Wil jij vanuit jouw achtergrond en interesse een bijdrage leveren aan een goed functionerend watersysteem? Dan is ons traineeship Hydrologie en Waterkwaliteit een uitgelezen kans voor jou! Ontdek een wereld vol mogelijkheden, uitdagingen en groeikansen terwijl je jezelf ontwikkelt tot een echte professional.

Locatie

Groningen

Aantal uur

32 - 36 uur per week

Salaris

€3053 - €4013

Interesse?

Je kunt reageren tot 01-10-2023

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als trainee Hydrologie en Waterkwaliteit maak je deel uit van ons team Beheer Watersysteem en Waterveiligheid. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot een specialist op het gebied van waterkwaliteit en hydrologie. Je werkt aan diverse opdrachten en draagt bij aan het waarborgen van een duurzaam en gezond waterbeheer.

En verder:

 • Uitvoeren van waterkwaliteits (Kaderrichtlijn water) en/of waterkwaliteitsanalyses.
 • Ondersteunen bij het ontwerpen en implementeren van meetprogramma’s en veldonderzoeken.
 • Analyseren van gegevens en het rapporteren van bevindingen aan de interne organisatie en soms ook aan externe belanghebbenden.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van waterbeheerplannen die zich richten op het verbeteren van de waterkwaliteit en hydrologie van een gebied.
 • Bijdragen aan diverse gebiedsgerichte onderzoeksprojecten op het gebied van waterkwaliteit KRW) en hydrologie.
 • Samenwerken met collega’s en externe experts om innovatieve data gedreven oplossingen te ontwikkelen voor watergerelateerde uitdagingen.

Functie-eisen

Ben je een aanpakker, doener, sociaal en humoristisch? Wil je iets neerzetten? En wil je graag ontdekken waar jouw hart ligt? Dan ben je zeker geschikt voor dit traineeship.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in een relevant vakgebied, zoals Watermanagement, Milieukunde, Hydrologie en/of Milieuwetenschappen.
 • Een analytisch denkvermogen en de vaardigheid om complexe gegevens te interpreteren.
 • Een uitstekend gevoel voor communicatie en samenwerking.
 • Ervaring met gegevensverwerking en GIS-software is een pluspunt, maar niet vereist.
 • Maximaal twee jaar werkervaring omdat het traineeprogramma van Vonk echt gericht is op onlangs afgestudeerden en/of starters op de arbeidsmarkt.
Waarom je deze functie niet wilt mislopen
 • Je wilt groeien: Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten worden gezien.
 • Je wilt verantwoordelijkheid: Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.
 • Je wilt uitdaging: Je gaat aan de slag in een waterschap dat zich blijft ontwikkelen en waar allerlei projecten op jouw pad komen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een baan in een maatschappelijk werkveld.
 • Een dienstverband voor bepaalde tijd (2 jaar).
 • Een salaris van maximaal €4.013,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 8).
 • Boven op je brutosalaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21%, dit kun je uit laten betalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlof kopen.
 • Een pensioenregeling bij ABP-pensioenfonds.
 • Uitstekende mogelijkheden om een goede balans te creëren tussen werk en privé, bijvoorbeeld met onze thuiswerkmogelijkheden en -vergoeding.
 • Een eigen Persoonlijk Basis Budget (PBB) van €6.000,-- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vergoeding voor de reiskosten van woon-/werkverkeer, thuiswerkvergoeding en thuiswerkbudget.
 • Je standplaats is Groningen. Ons kantoor is goed bereikbaar met eigen auto of openbaar vervoer.

Jouw toekomstige afdeling en organisatie

Als trainee Hydrologie en Waterkwaliteit maak je deel uit van team Beheer Watersysteem en Waterveiligheid. Een betrokken en bevlogen team van 23 enthousiaste en kundige mensen. Wij beheren integraal het watersysteem en waterveiligheid en adviseren daarover. Van beleid tot en met uitvoering en andersom. Dit doen wij zoveel mogelijk data gedreven en door het toepassen van nieuwe digitale innovaties. Wij staan met beide voeten in de klei en betrekken de omgeving bij ons werk.

Over Waterschap Noorderzijlvest

Waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het (afval)watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte, maar ook de opgaven op het vlak van duurzaamheid en nieuwe (probleem)stoffen: problemen die vragen om robuuste oplossingen. Wij willen dat ons (afval)watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is. Dit vraagt van ons passende en betaalbare maatregelen in een maatschappij die daarover mee wil praten en invloed op wil uitoefenen.

Om de uitdagingen van ons waterschap in goede banen te leiden, voeren we een organisatie optimalisatie door, zodat we beter in staat zijn om toekomstgericht en integraal te werken. We denken dat we hiermee een goede basis leggen om strategisch te denken, de plannen vervolgens te vertalen naar ons dagelijks werk en het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat wordt steeds belangrijker in een maatschappij die verandert en veel van ons vraagt.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Stuur dan je motivatie voorzien van CV, via de sollicitatieknop. Graag ontvangen we je brief uiterlijk 1 oktober 2023. De gesprekken zijn in overleg. Wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden dan sluiten we de vacature eerder.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Floris Knot, teamleider WSWV, telefoonnummer 0620616433 (tussen 14 augustus tot en met 1 september 2023 met vakantie). 

Mocht je bij ons komen werken, dan vragen we je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) in te leveren.

Vragen over de procedure van deze vacature?

Neem dan contact op met Eilana Maring, adviseur Werving en Selectie via 050 304 89 11 of werven@noorderzijlvest.nl.

Ben je enthousiast? Solliciteer direct!

Vul het sollicitatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Het formulier wordt geladen.

Kies voor waterwerk 

Ben je een denker of juist een doener? Wij maken graag kennis met je. Bij het waterschap is geen dag hetzelfde en je hebt een baan met impact.

Ontdek de organisatie