Waterschap Noorderzijlvest zorgt in een groot deel van Groningen, in Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland voor veilig leven met water, schoon water, gezuiverd water en voldoende water in elk seizoen. Voor onze 300 medewerkers gaat een gezonde en toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving van de circa 383.000 inwoners in ons gebied boven alles. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun eigen vakgebied en passie. 

Voor het team beheer Watersysteem en Waterveiligheid zoeken we een leergierige, kritische en analytisch sterke

Hydroloog

32-36 uur per week
(vacature 22/09 )
Vacature sluit bij geschikte kandidaat

Help jij ons mee om Noord Groningen en de Kop van Drenthe klimaatbestendiger te maken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel omdat je weet welke impact de sommen, modellen en berekeningen die jij maakt hebben? Dan zoeken wij jou!  

Wat ga je doen?

Droogte, clusterbuien, zeespiegelstijging, bodemdaling door gaswinning, veenoxidatie, verzilting, zoetzoutovergangen; dit zijn de uitdagende en complexe vraagstukken waarbij wij jouw hulp dringend nodig hebben. Met jouw kennis van onder meer modellen en hydrologie lever jij een essentiële bijdrage aan deze vraagstukken. Hierbij maak je zoveel mogelijk gebruik van de nieuwste digitale tools.

Je werkzaamheden passen we aan op je ervaring en interesses. Je hydrologische vaardigheden zijn breed toepasbaar bij ons. Zo kun je werken aan hydrologische uitgangspunten voor beleid. Je kunt ook de diepte in als onderzoekend hydroloog voor projecten. Zorg je er graag voor dat hydrologische studies goed en efficiënt uitgevoerd worden? Of ben je zelf vaardig in het modelleren en werk je graag om onze modellen steeds beter te maken? Dat kunnen wij goed gebruiken! De keuze is aan jou. Jouw adviesrol en digitale vaardigheden zullen van grote waarde zijn.

Vraagstukken en projecten waar je zoal aan mee kan werken zijn: 

 • Zoetzout modellering en advisering van natuurvriendelijker waterbeheer in het Lauwersmeergebied. Een integraal vraagstuk m.b.t waterkwantiteit en waterkwaliteit in een omgeving met verschillende belangen.
 • Hoe zorgen we voor voldoende afvoercapaciteit met een stijgende zeespiegel in de toekomst? 
 • Hoe zorgen we voor modellen die actueel zijn en zich aanpassen op de steeds- veranderende situatie buiten? 
 • Hoe krijgen hydrologische vraagstukken een plek in assetmanagement? 
 • Hoe kunnen de hoge zandgronden en de lage veengebieden op een manier in zodat ze beter droge periodes doorkomen?  
 • Welke informatie en gegevens hebben we nodig om goede modellen te ontwikkelen en de resultaten van modelstudies te valideren? 

Dit bieden we jou

 • Een baan in een dynamisch, maatschappelijke werkveld bij een platte organisatie.
 • In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd (1 jaar). Bij gebleken geschiktheid zetten we je arbeidsovereenkomst graag om naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris tussen minimaal Є 3.306,- en maximaal € 4.550,- (schaal 10) bruto per maand (norm 1 januari 2021) bij een fulltime dienstverband. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Bovenop je brutosalaris ontvang je 21% IKB (individueel keuzebudget), dit kun je laten uitbetalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen.
 • Een pensioenregeling bij het ABP pensioenfonds.
 • Uitstekende mogelijkheden om een goede balans te creëren tussen werk en privé, bijvoorbeeld met onze thuiswerkmogelijkheden.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een eigen budget van € 6.000,- voor opleidingen en een vergoeding voor de reiskosten van woon-/werkverkeer of een thuiswerkvergoeding.

Wie ben jij?

Nuchter, leergierig, kritisch en analytisch sterk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel omdat je weet welke impact de sommen, modellen en berekeningen die jij maakt hebben. Als een spons zuig jij alle kennis op die je tegenkomt en je deelt die kennis ook weer graag met je collega’s. Gevraagd en ongevraagd adviseer jij je collega's over van alles wat binnen je vakgebied valt. Daarnaast zoek je naar manieren waardoor je berekeningen kunt automatiseren en denk je graag mee over automatiseringstoepassingen binnen de hydrologie.

Wat heb je nog meer in huis

 • HBO/WO diploma, bij voorkeur op het gebied van hydrologie, geohydrologie of een vergelijkbare richting; 
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van en rapporteren over (grond)waterkwantiteitsonderzoeken;
 • Bij voorkeur kennis van modelleren en modellenbeheer. Denk aan MIPWA, iMOD/MODFLOW en SOBEK/D-HYDRO. 

Over team beheer Watersysteem en Waterveiligheid

Wij zijn team beheer Watersysteem en Waterveiligheid; een betrokken en bevlogen team van 20 enthousiaste en kundige mensen. Wij beheren en adviseren integraal over het watersysteem en de waterveiligheid. Van beleid tot en met de uitvoering. Dit doen wij zo veel mogelijk data gedreven en door het toepassen van nieuwe digitale innovaties. Wij staan met beide voeten in de klei en betrekken de omgeving bij ons werk.

Word jij onze nieuwe Hydroloog?

Als dit de baan is die je zoekt, dan kun je reageren door een email te sturen naar werven@noorderzijlvest.nl.

 • Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitingsdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat gevonden hebben.
 • Mocht je nog studeren maar wel interesse hebben in deze functie, reageer dan ook.

Wil je eerst meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Floris Knot, teamleider van de afdeling Beheer Watersysteem en Waterveiligheid via 06-20616433.
Als je geselecteerd wordt om bij ons te komen werken, moet je een Verklaring omtrent gedrag inleveren.
 

Stap in de waterwereld

Werken bij Noorderzijlvest gaat ergens over! Met de inzet van de nieuwste technieken zorgen we ervoor dat je droge voeten houdt. En dat is hard nodig. Want een groot deel van ons gebied ligt onder de zeespiegel.

Werken bij ons

Heb je gevonden wat je zocht?