Voor het team Plannen en Projecten zijn wij op zoek naar een verbindende, strategische en resultaatgerichte Vastgoed adviseur/regisseur grondzaken.

Weet jij als geen ander de regionale partners en markt te betrekken bij het optimaal verwerven van gronden en het beheren van vastgoed? En hou je in het onderhandelingsspel rekening met de verhoudingen tussen partijen? Kennen complexe grondtransacties en grondverwervingsstrategieën en -processen geen geheimen voor jou? Stel je met gemak strategische grondplannen op? En zoek jij altijd actief naar kansen in de grondmarkt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Medewerker vastgoed

36 uur per week
(vacature nr. 2213)
Reactie uiterlijk tot 

Over team Plannen en Projecten
Met zo’n driehonderd medewerkers zijn wij een van de kleinere waterschappen in Nederland, maar ook een van de meest professionele, slagvaardige en innovatieve. We zijn transparant, resultaatgericht en kostenefficiënt op een innovatieve, maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze, in samenwerking met onze partners. Als regisseur vastgoed werk je in het proces Afvalwaterketen en Digitalisering samen met ongeveer zestig collega’s: projectleiders, -managers, -medewerkers, en Integraal Projectmanagement-managers binnen de afdeling Plannen en Projecten.

Solliciteer direct

Dit ga je doen

 • Als grondcoördinator heb je de procesverantwoordelijkheid voor het onderhandelen, verwerven en tijdelijk beheren van vastgoed in de eigen (gebieds)projecten en voor de uitvoering van beheer, onderhoud en beleid. In een samenspel met deze afdelingen ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van realisatiestrategieën. Die voer je vervolgens uit binnen de projecten en afdelingen wat betreft vastgoed/grondverwervingen. Je zet deze strategieën om in deals binnen de eigen (deel)projectgebieden;
 • Je zorgt voor een strategisch grondverwervingsstrategie die ervoor zorgt dat ons waterschap de komende jaren goed zijn opgaven binnen beleid of projecten kan realiseren. Daarbij sta je ook aan de lat om een plan te maken hoe we samenwerking met de regionale partners en de markt moeten vormgeven om dit uit te voeren;
 • Je zorgt voor een gedragen grondverwervingsbeleid dat is afgestemd met interne afdelingen en onze bestuurders. Je zorgt ervoor dat dit door iedereen wordt gebruikt bij komende grondverwervingen. Ook stel je samen met interne stakeholders een raamcontract op voor de komende jaren waarin we de markt op een samenwerkingsgerichte manier inzetten voor onze grondverwervingsopgave;
 • Om de functie goed te kunnen uitvoeren stuur je op gezamenlijk resultaat, ben je in staat om boven de materie te hangen en creëer je ruimte voor nieuwe en minder voor de hand liggende oplossingen. Je bent in staat om zelfstandig en zakelijk een oordeel te vormen.

Dit bieden we jou

 • Een baan in een dynamisch, maatschappelijke werkveld bij een platte organisatie in ontwikkeling;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met zicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris tussen minimaal Є 3.824,- en maximaal € 5.340,- (schaal 11) bruto per maand (norm 1 juli 2022) bij een fulltime dienstverband. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • Daarnaast ontvang je bovenop je brutosalaris 21% Individueel Keuze Budget (IKB), dit kun je uit laten betalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen;
 • Een pensioenregeling bij ABP pensioenfonds;
 • Uitstekende mogelijkheden om een goede balans te creëren tussen werk en privé met onze thuiswerkmogelijkheden;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een eigen budget van € 6.000,- voor opleidingen en een vergoeding voor de reiskosten van woon-/werkverkeer of een thuiswerkvergoeding;
Je standplaats is Groningen. Deze is goed bereikbaar met eigen auto of openbaar vervoer.

Dit vragen we van je

 • een HBO+/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • kennis en affiniteit met strategische ontwikkelingen in de grondmarkt en het landelijk gebied;
 • het vermogen om op verschillende abstractieniveaus te acteren;
 • goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • het vermogen om planmatig te werken en daarbinnen duidelijke en haalbare afspraken te maken;
 • een open en verbindende, communicatieve manier van (samen)werken;
 • gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
Wie ben jij?
 • Je bent een stevige gesprekspartner die op een natuurlijke wijze kan adviseren en overtuigen;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en weet dit op de juiste toon te verwoorden;
 • Je werkt resultaatgericht, bent flexibel en denkt in termen van mogelijkheden en oplossingen;
 • Je signaleert problemen en herkent belangrijke informatie, die je vertaalt naar de organisatie en deelt met betrokken partijen.

  Wat verder goed is om te weten

  Het waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het (afval)watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte, maar ook de opgaven op het vlak van duurzaamheid en nieuwe (probleem)stoffen: problemen die vragen om robuuste oplossingen. Wij willen dat ons (afval)watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is. Dit vraagt van ons passende en betaalbare maatregelen in een maatschappij die daarover mee wil praten en invloed op wil uitoefenen.

  Om de uitdagingen van ons waterschap in goede banen te leiden, voeren we een organisatie optimalisatie door, zodat we beter in staat zijn om toekomstgericht en integraal te werken. We denken dat we hiermee een goede basis leggen om strategisch te denken, de plannen vervolgens te vertalen naar ons dagelijks werk en het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat wordt steeds belangrijker in een maatschappij die verandert en veel van ons vraagt.

  Waterschap Noorderzijlvest streeft ernaar om de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de samenleving. Daarom worden kandidaten uit speciale doelgroepen uitdrukkelijk verzocht te reageren.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  Is je interesse gewekt?

  • Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Maurice Lunenborg, manager van de afdeling Plannen en Projecten via telefoon: 0621112240 of 0503048388.
  • Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitingsdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden.
  • Op basis van het Integriteitbeleid bij Waterschap Noorderzijlvest is voor deze functie een VOG vereist.
  Het formulier wordt geladen.