Veel zaken kun je online met het waterschap regelen. Het waterschap is ervoor verantwoordelijk dat dit op een betrouwbare manier gebeurt. Daarom vragen we je vaak om met DigiD of eHerkenning in te loggen.

DigiD

Logo DigiD

DigiD is het inlogmiddel voor inwoners.

Bij het waterschap log je in de meeste gevallen in met de DigiD app op je telefoon of een sms-code. Zo zijn je persoonlijke gegevens nog beter beschermd.De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Je hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die je zelf kiest. Je kunt ook inloggen in twee stappen met een sms-code. Ook als je geen mobiele telefoon hebt.

Je kunt DigiD aanvragen of activeren via www.digid.nl

Daar vind je ook de laatste stand van zaken.

eHerkenning

eHerkenning is het inlogmiddel voor bedrijven.

Wil je namens een bedrijf of organisatie iets met het waterschap regelen? Meer zekerheid over je online identiteit, daarom gebruiken wij eHerkenning. Met eHerkenning identificeer je je veilig en eenvoudig online. Het grote gemak is dat je met eHerkenning bij meerdere organisaties kunt inloggen. Je hoeft dus minder wachtwoorden te onthouden. Veilig, makkelijk en betrouwbaar.

Ga voor meer informatie naar www.eherkenning.nl.

Bij het waterschap heb je in de meeste gevallen eHerkenning op minimaal niveau EH2+ nodig. We verwachten dat dit binnenkort niveau EH3 wordt, net als bij veel andere overheidsorganisaties.

Heb je al een eHerkenning inlogmiddel, maar nog niet op het juiste betrouwbaarheidsniveau? Neem contact op met je leverancier om je inlogmiddel te upgraden naar een hoger niveau en om je  machtiging te regelen.

Heb je gevonden wat je zocht?