Lezingen en uitstapjes

Voor diverse groepen, verenigingen en stichtingen kunnen we een lezing verzorgen over onze watertaken. Ook kunnen we een rondleiding geven. Daarnaast bieden we diverse routes door ons gebied aan.

Week van Ons Water - 27 april - 12 mei

De Week van Ons Water komt er weer aan! De voorjaarseditie loopt dit jaar van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei. Tijdens de Week van Ons Water worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Doe jij ook mee?

De Week van Ons Water wordt georganiseerd door waterschappen, waterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies en gemeentes. Deze week vindt twee keer per jaar plaats, rond de meivakantie en de herfstvakantie. Door het hele land worden tijdens de Week van Ons water tal van leerzame en verrassende wateractiviteiten georganiseerd.

Doe jij ook mee?

www.onswater.nl

Lezingen

Wij vertellen graag over ons werk! Dat kan een algemeen verhaal zijn of over een speciaal onderwerp, gebied of project gaan. Ook kunnen wij ons werk laten zien door middel van een rondleiding. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Aan onze lezingen en rondleidingen zijn geen kosten verbonden.

Op expeditie

In Lauwersoog is een leuke speurtocht op de dijk te doen! 

Stadswandeling

Onze stadswandeling voert langs uiteenlopende plekken en straten door de stad Groningen. Deze plekken hebben allemaal iets met water te maken hebben. De wandeling is 3,5 km lang en duurt ongeveer anderhalf uur om te lopen.

Fietsroutes

In 2020 vierden we 100 jaar gemaal De Waterwolf. Daarom hebben we een aantal fietsroutes gemaakt. Vanaf het gemaal De Waterwolf kun je naar iedere windstreek een route fietsen. Elke route leidt langs acht cultuurhistorische objecten van ons waterschap.

Heb je gevonden wat je zocht?