Op donderdagmiddag 1 september is de eerste VISparel in de wijk Oostindie in Leek officieel geopend. De VISparel is een plek waar men kan genieten van en rondom het water. Een goed toegankelijk en bevisbaar water met een goede kans op een leuke vangst is het uitgangspunt. Een van de maatregelen is loodvrij vissen.

Dagelijks bestuurslid Jeroen Niezen van Waterschap Noorderzijlvest, wethouder Harry Stomphorst van Gemeente Westerkwartier en Henk Mensinga, directeur van Sportvisserij Groningen Drenthe opende deze VISparel door de onthulling van het VISparel-informatiebord aan De Knip bij de vijver.

Loodvrij vissen

De VISparel gerealiseerd door Sportvisserij Groningen Drenthe en is onderdeel van de zogenoemde Green Deal waar onder andere met waterschappen het gebruik van vislood door sportvissers willen terugdringen door milieuvriendelijke alternatieven aan te bieden. VISparels bieden daarvoor een uitgelezen mogelijkheid.

Sportvisserij Drenthe Groningen, gemeente en het waterschap zorgen samen voor een goede inrichting en waterkwaliteit met een aantrekkelijke visstand. Sportvisserij Groningen Drenthe is bezig meerdere VISparels te realiseren. Zo zijn in Leek, Roden, Tynaarlo, Klazienaveen de VISparels klaar om in gebruik te worden genomen. Leek bijt het spits af.