Nils - Data-architect

“Mijn functie lijkt misschien heel technisch, maar het is vooral ook een functie waarin je contact hebt met mensen. Je moet horen wat er speelt. Ik loop dus graag rond in de organisatie en leg mijn oor te luister.

‘Hier werken veel gedreven mensen’

Data management

Ik ben verantwoordelijk voor de data binnen Noorderzijlvest. Het gaat dan om het beleid, de kaders en de architectuur. Hoe zorg je voor een controle op de data en voor een visie? Waar willen we met ons waterschap naartoe? Daar houd ik me mee bezig. Verder help ik elke dag mensen met hun datavraagstukken en geef ik advies binnen projecten. 

Eén van mijn opdrachten is om de beschikbare data beter toegankelijk te maken voor bedrijfsprocessen. Dit vergt niet alleen een technische oplossing, we zullen in onze organisatie ook beter om moeten leren gaan met gegevensbeheer. We willen meer gegevens met elkaar delen en effectiever samenwerken. Dit is natuurlijk een mooi doel, want zo kun je elkaars werk beter begrijpen en de gevolgen van keuzes beter overzien.

Nils - Data-architect - Zit aan zijn bureau achter de computer

‘Luisteren naar mensen is net zo belangrijk als de nieuwste technologieën’

Grip op gegevens

Op weg naar dit datagerichte werken is het belangrijk om meer grip te krijgen op de gegevens die we binnen onze organisatie hebben. Welke data is er, wat is daarvan de kwaliteit en definitie en wie is de eigenaar? Dit zijn belangrijke vraagstukken, die ik uitzoek samen met collega’s. 

Als data-architect kan ik voor elke organisatie werken, maar bij het waterschap hebben we een maatschappelijk belang. Het gaat echt ergens om. Er werken hier veel gedreven mensen aan het bouwen van dijken of het zuiveren van water. Mooi vind ik dat. Collega’s hebben vaak een praktische insteek, we zijn denkers maar ook doeners. We willen met z’n allen graag dingen voor elkaar krijgen.

Kijk vooruit

De waterwereld is dynamisch. En zo is het ook met de techniek en technologie die we tot onze beschikking hebben. Wat de technieken van morgen zijn, kan ik je nu nog niet vertellen. Het gaat razendsnel. Je moet in dit vak bereid zijn om vooruit te kijken en tegelijkertijd in de praktijk uit te vinden wat werkt en wat niet. Het is een baan met meerdere snelheden.”
 

Kies jij ook voor waterwerk?

Wij werken samen aan de juiste balans van het water. Maar een goede werkbalans vinden we net zo belangrijk! Bij ons combineer je betekenisvol werk met werkplezier en goede arbeidsvoorwaarden.

Onze vacatures