Ontdek de organisatie

Jouw werk heeft direct invloed op jouw leefomgeving. De waterschapsector is één van de meest dynamische werkgebieden van deze tijd. Klimaatverandering, energietransitie en digitale vernieuwing stellen de waterschappen voor grote uitdagingen. Daar kunnen we hulp bij gebruiken. We hebben mensen nodig die verschillende belangen tegen elkaar kunnen afwegen en die op zoek gaan naar een win-win situatie

Dit zijn wij

Bij Waterschap Noorderzijlvest werken meer dan 300 collega’s aan veilig leven met water, schoon, gezond en gezuiverd water en voldoende water in elk seizoen. Ons werkgebied beslaat een deel van Groningen, Noord- en Midden-Drenthe en een stukje Friesland. Ons hoofdkantoor zit in Groningen. Daarnaast werken er collega’s bij verschillende werkplaatsen, gemalen en rioolwaterzuiveringen in ons werkgebied. Bijvoorbeeld in Leek, Onderdendam, Lauwerzijl en Garmerwolde.

Werkgever met oog voor jou

We investeren in professionele en persoonlijke ontwikkeling. De waterschapssector heeft een eigen cao, met uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. En we vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk.

Innoverende technieken

Goed waterbeheer vraagt om technische oplossingen, maar ook om scherpe keuzes. Die we samen moeten maken.

  • Samen ontdekken we hoe we duurzaam, veilig en gezond kunnen leven met water.
  • Hoe houden we water langer vast als het droog is?
  • Hoe geven we water meer ruimte als er veel regen valt?
  • En hoe verbeteren we de kwaliteit van water?

Op deze vragen geven wij een antwoord. Daarbij maken we gebruik van nieuwe technieken en machines en gereedschap van hoogwaardige kwaliteit.

DNA van het waterschap

We zijn denkers, maar vooral ook doeners. De strijd met en voor water voeren we niet alleen. Dat doen we samen met andere overheden, organisaties en inwoners. En ook binnen het waterschap werk je samen met veel verschillende specialisaties. Samenwerken en elkaar helpen om de gewenste oplossing te bereiken is een belangrijk onderdeel van het DNA van het waterschap. Je krijgt bij ons veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Waar het kan deel je je eigen werk en werktijden in. En er is ruimte voor eigen initiatieven en een eigen aanpak. 

Kortom..

We bieden je een baan waarin je echt van betekenis kunt zijn. In de omgeving waar je woont en leeft met lokale uitdagingen zoals bodemdaling en verzilting. Dat doen we in een organisatie die je zoveel mogelijk vrij laat in de keuzes en de inrichting van je werk. Maar ook door je doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden die passen bij ons veranderende werk en jouw persoonlijke behoeften. Jij maakt straks onderdeel uit van wat ons Noord-Nederland maakt. 
 

Kies jij ook voor waterwerk?

Wij werken samen aan de juiste balans van het water. Maar een goede werkbalans vinden we net zo belangrijk! Bij ons combineer je betekenisvol werk met werkplezier en goede arbeidsvoorwaarden.

Onze vacatures

Medewerkers zittend op een bankje in het atrium van het hoofdgebouw Noorderzijlvest