Wil je meer te weten komen over de geschiedenis en toekomst van onze geliefde Lauwersmeerdijk? Of ben je geïnteresseerd in hoe wij de duurzaamste dijkversterking van Nederland willen realiseren?  Beleef onze diek ook digitaal en krijg een uniek kijkje achter de schermen in ons virtueel bezoekerscentrum!  

Virtueel bezoekerscentrum

Het stormseizoen is aangebroken. Op dit moment kunnen we geen grote graafwerkzaamheden bij de Lauwersmeerdijk verrichten, maar dat betekent niet dat we stilzitten! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan ons virtuele bezoekerscentrum, en we kunnen niet wachten jullie binnen te laten om te laten zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Neem een exclusief kijkje in ons vernieuwde virtuele bezoekerscentrum.

Virtueel bezoekerscentrum(externe link)

Lancering:  Vernieuwde Virtuele Bezoekerscentrum Lauwersmeerdijk

Projectinformatie

Tussen Lauwersoog en de Westpolder ligt de Groningse Lauwersmeerdijk. Die dijk zijn we aan het versterken. Zo beschermen we ons in de toekomst tegen overstromingen vanuit zee. Na een periode van voorbereiding en samen plannen maken zijn we in 2023 gestart met de werkzaamheden. De dijkversterking duurt tot 2027. Meer informatie over het project Dijkversterking Lauwersmeerdijk-Vierhuizergat staat op de projectsite: lauwersmeerdijk.noorderzijlvest.nl