Een kort overzicht van het optreden van het Noordpoolorkest met Marlene Bakker en Pé & Rinus bij het gemaal De Waterwolf op 28 augustus is nu beschikbaar! Het optreden van de musici vond plaats als afsluiting van het Jaar van De Waterwolf ter ere van het 100-jarig bestaan van dit gemaal.

Noordpoolorkest terugblik

Een korte terugblik van het optreden van het Noordpoolorkest met Marlene Bakker en & Rinus bij het gemaal De Waterwolf op 28 augustus.

Het lied van de Waterwolf

Samen met Groningstalig zangeres Marlene Bakker schreef componist en pianist Reinout Douma het Laid van De Wotterwolf. Losjes inspireert op het gedicht uit 1964 van dhr. J.M Gaaikema, voormalig voorzitter van Waterschap Electra. Een lied over dit icoon aan het Reitdiep dat al honderd jaar water verslindt in het Groninger land. En daarmee zorgt dat het achterland droge voeten houdt. Nog steeds..

Gemaal De Waterwolf

Op 5 november 2020 bestond gemaal De Waterwolf honderd jaar. Sindsdien is dit icoon aan het Reitdiep in gebruik om het te veel aan water af te voeren naar de Waddenzee. Het 100-jarig bestaan is deels in 2020 en 2021 gevierd met activiteiten, open dagen en een expositie bij het gemaal. 

100 jaar De Waterwolf