De kwaliteit van het zwemwater controleren we van 1 april tot 1 oktober. We weten niet hoe de kwaliteit van het water verloopt vanaf oktober tot april. Dat is interessant om te weten, omdat we meer inzicht willen krijgen in de oorzaak van het te hoge gehalte blauwalg. Daarom gaan we ook in deze periode door met meten. We doen dat voorlopig als pilot tot 1 april 2022.

Wil je in deze periode op de hoogte blijven van de resultaten van het gehalte blauwalg in de Kardingerplas? Dan kun je je aanmelden voor de mailing via het online formulier Aanmelden nieuwsbrief pilot blauwalg Kardingerplas. Je ontvangt dan iedere twee weken een e-mail met de laatste beoordeling van het water in de Kardingerplas op basis van het gehalte blauwalg. Zo blijf je op de hoogte.

Omdat het buiten het zwemseizoen is, laten we bij een te hoog gehalte geen waarschuwingsborden bij de plas plaatsen.

Bruggetje met riet langs de kant van de Kardingerplas in november
Kardingerplas

Controle zwemwater zomerperiode

De kwaliteit van het zwemwater controleren we van 1 april tot 1 oktober. Hierbij kijken we ook naar de aanwezigheid van blauwalg in de plas. In de zomerperiode zien we de blauwalg in te hoge gehalten terugkeren. Op die momenten adviseren wij de provincie om waarschuwingsborden plaatsen.

Zwemmen in oppervlaktewater

Zwemmen in oppervlaktewater brengt altijd risico's met zich mee. Waar de kwaliteit vandaag goed is, kan deze morgen slecht zijn, bijvoorbeeld door draaiing van de wind. Meer informatie zwemwater