Ronald - Onderhoudsmedewerker

“Ik hou van het maaiseizoen en zit graag buiten op de trekker. We maaien oevers en bodems van kanalen en sloten zodat er voldoende water kan stromen en het water ook goed kan worden afgevoerd. Dit is van belang om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.

‘Het waterschap werkt met machines van zeer goede kwaliteit. Dat vind ik belangrijk.’

Bewust maaien

Bij sommige beken laten we een deel van de begroeiing staan, zodat dieren nog plek houden om beschutting te zoeken. Bloemen en kruiden naast de beek zijn ook goed voor de insecten die daar leven. En de begroeiing helpt bij het vasthouden van water, voor drogere periodes. Maaien is dus zeker geen rechttoe rechtaan klus, we maaien bewust.

Ronald  - Medewerker onderhoud staat in het werkveld voor zijn tractor

‘Ik werk graag buiten’

In de winter heb ik andere werkzaamheden. Dan zorg ik voor het onderhoud van de machines. En in het voorjaar is er veel snoeiwerk. Het is een afwisselende baan, al moet je wel een beetje een einzelgänger zijn. Natuurlijk heb je ook contact met collega’s uit de werkplaats, of met de peilbeheerder. Er is tijd voor een praatje of een grap. Maar je moet er in mijn functie vooral van houden om je eigen ding te doen.

Ruimte voor privé

Het waterschap werkt met machines van zeer goede kwaliteit. Dat vind ik belangrijk. Je kunt hier aan de slag met hoogwaardig materieel. We zorgen er ook goed voor, het moet er gewoon mooi bijstaan. 
Verder werken we met een duidelijke planning. Dat is heel prettig. Hiervoor werkte ik bij een loonbedrijf, in de akkerbouw. Ik maakte daar lange dagen. Nu ik net vader ben geworden, ben ik blij dat ik voor het waterschap heb gekozen. Ik ben graag bij mijn gezin en heb vaste werktijden. Er is bij de overheid meer ruimte voor privé.

Of mijn zoontje ook al interesse heeft in water? Hij heeft wel net een waterbaan gekregen met kleine sluisjes. Hij is nog erg klein, maar ik vind in het algemeen dat mensen waterbewust moeten zijn. Als waterschappers proberen we nergens te veel water te hebben en ook niet te weinig. Maar uiteindelijk moet je het wel met het beschikbare water doen.”

Kies jij ook voor waterwerk?

Wij werken samen aan de juiste balans van het water. Maar een goede werkbalans vinden we net zo belangrijk! Bij ons combineer je betekenisvol werk met werkplezier en goede arbeidsvoorwaarden.

Onze vacatures