“Vier jaar werk ik nu bij Noorderzijlvest. Ik begon als leerlingmonteur en ben inmiddels doorgegroeid naar technisch leidinggevende en werkvoorbereider bij waterzuivering Garmerwolde. Ik zoek en bestel de juiste onderdelen voor onze eigen monteurs en begeleid contractors die we inhuren. Verder verzorg ik de administratie en facturatie. 

‘In mijn baan is geen dag hetzelfde’

Strenge eisen

We moeten voldoen aan strikte wet- en regelgeving en EU-richtlijnen. Er zijn strenge veiligheidseisen en lozingsvoorwaarden. Ik realiseer me heel goed dat alles hier gebeurt van gemeenschapsgeld en dat de waterzuivering een maatschappelijke waarde heeft. Ik wil technisch gezien zo goed mogelijk aan de gestelde eisen voldoen.

Geen dag is hier hetzelfde. Het ene moment gaat er een pomp kapot waardoor een filterpers stilstaat en moet je die repareren. Het andere moment word je gevraagd om mee te denken over een aanbesteding. En we zijn ook bezig met innovaties, zoals het verwijderen van medicijnresten uit rioolwater. We kijken hoe we de waterzuivering toekostbestendig en duurzamer kunnen maken.

Stephan op de waterzuivering in Garmerwolde, de filterpers aan het controleren

‘Bij het waterschap kun je goed doorgroeien’

Die veelzijdigheid maakt mijn baan heel boeiend. En je krijgt hier ook veel vrijheid om je werk op je eigen manier te doen. Dat vertrouwen en die eigen verantwoordelijkheid vind ik prettig. De sfeer binnen ons team is goed, we werken hier met zo’n 30 collega’s. Je kent elkaar allemaal en we maken duidelijke afspraken. Dat zorgt voor een geoliede club. Mensen hebben wat voor elkaar over.

Op naar een hbo-opleiding

Ik zie mezelf hier de komende tijd nog veel mooie dingen doen. Op dit moment denk ik na over een volgende studie. Ik wil graag de opleiding technisch projectleider volgen. Ik heb een mbo-diploma en dit is een hbo-studie. Ik moet mijn wiskunde dus wel bijspijkeren voordat ik hiermee kan beginnen. Daartegenover staat dat ik al veel praktijkervaring heb en het interessant vind om verder te komen. En doorgroeien dat kan bij het waterschap.”

Kies jij ook voor waterwerk?

Wij werken samen aan de juiste balans van het water. Maar een goede werkbalans vinden we net zo belangrijk! Bij ons combineer je betekenisvol werk met werkplezier en goede arbeidsvoorwaarden.

Onze vacatures