We vinden het belangrijk dat iedereen die voor het waterschap werkzaamheden verricht, dit veilig en gezond kan doen.

Als je werkzaamheden voor het waterschap gaat doen

Gaat je bedrijf werk doen voor ons waterschap? Dan vragen we je het volgende te doen:

  • Bespreek samen met ons de risico’s van het werk dat je gaat doen.
  • Vul de werkvergunning ‘veilig en gezond werken’ in.
  • Je medewerkers die bij ons aan het werk gaan, zijn op de hoogte van de inhoud van de werkvergunning. En ze zijn in het bezit van een geldig VCA-diploma. Je medewerkers kan worden gevraagd om een instructiefilm te zien. Na het zien van de instructiefilm maken ze een korte toets over veilig werken.

Een onveilige werkplek

Veilig werken doen we samen. Ben je aan het werk en gebeurt er iets waardoor het werk niet meer veilig is? Stop dan direct met werken. Zorg ervoor dat de werkplaats of plek waar je de werkzaamheden uitvoert aanpast, zodat het weer veilig is. Vul de werkvergunning veilig en gezond werken aan met de aanpassingen die je hebt gedaan.

Documenten

Mocht je problemen hebben met het lezen van een van de onderstaande documenten dan kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@noorderzijlvest.nl

Video poortinstructie 

Voor wie is deze poortinstructie bedoeld? 

Deze poortinstructie is bedoeld voor mensen die een van onze rioolwaterzuiveringen (RWZi’s), gemalen of werkplaatsen wil bezoeken of daar werkzaamheden moet verrichten.

Waarom deze poortinstructie? 

In deze poortinstructie worden de algemene risico’s op de verschillende locaties van Noorderzijlvest besproken en hoe je met deze risico’s moet omgaan. Je begrijpt aan welke risico’s je blootgesteld kan worden en hoe je je daar tegen moet beschermen.

Wat komt niet aanbod in deze poortinstructie? 

De risico’s die volgen uit de werkzaamheden die je gaat verrichten. Deze moet je voor aanvang van de werkzaamheden bespreken met je contactpersoon. Wij leggen dit vast is een werkvergunning.

Kun je om een of andere reden deze instructievideo niet bekijken of heb je vragen stuur een email naar: veiligheid@noorderzijlvest.nl