We bieden verschillende excursies aan voor schoolklassen, groepen studenten vanuit opleidingen of geïnteresseerden. Daarnaast staan we open voor ideeën voor een bezichtiging van plekken en projecten.

Rondleidingen

Voor schoolklassen, studenten en groepen mensen in verenigingsverband organiseren wij rondleidingen op de volgende locaties:

De rondleidingen vinden alleen op werkdagen plaats en er zijn geen kosten aan verbonden. Wij raden je aan een rondleiding op tijd aan te vragen, omdat we rekening moeten houden met de planning. Dit kan via info@noorderzijlvest.nl 

Op expeditie

Over schoon water in de natuur en gezuiverd afvalwater vertellen onze experts graag aan de waterkant of op locatie in onze rioolwaterzuiveringsinstallatie

  • Voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de brugklas (10-13 jaar) kun je in de maanden mei en juni een slootjesexpeditie aanvragen. Een waterexpert vertelt hoe je kan onderzoeken of het water schoon is en we gaan waterbeestjes vangen.
  • De groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de brugklas (10-13 jaar) kunnen in het voorjaar en het najaar een rondleiding krijgen op rwzi Garmerwolde met een gastles en een creatieve opdracht over waterbesparing.
  • Voor de klassen 2, 3 en 4 van het voortgezet onderwijs (14-16 jaar) kun je het Waterleerpad aanvragen via waterleerpad.nl. In deze praktijkles gaan de leerlingen in een raftboot het water op om proeven uit te voeren. Voor deze praktijkles is jaarlijks beperkt ruimte.
  • Voor de klassen 2, 3 en 4 van het voortgezet onderwijs (14-16 jaar) kun je een rondleiding op zuivering Garmerwolde krijgen met een gastles over microplastic of medicijnresten in het water.

Heb je gevonden wat je zocht?