Wil jij je inzetten voor een klimaatrobuust watersysteem? En werk jij graag gebiedsgericht samen met onze interne en externe samenwerkingspartners zoals inwoners, agrariërs, provincies, gemeenten en terrein beherende organisaties? Dan zoeken wij jou!
 

Locatie

Groningen

Aantal uur

36 - 36 uur per week

Salaris

€3306 - €5271

Interesse?

Momenteel kunnen er wat problemen ontstaan met het invullen van het online formulier. Onze excuses hiervoor. Mocht dit zo zijn, stuur dan een mail met je gegevens en je sollicitatie naar werven@noorderzijlvest.nl. Wij werken hard aan een oplossing. 

Je kunt reageren tot 30-06-2024

Direct solliciteren

Profielfoto Marijn - watersysteembeheerder

Wat ga je doen?

Waterschap Noorderzijlvest werkt hard aan het actualiseren van de peilbesluiten samen met de omgeving. In een peilbesluit worden alle aspecten die spelen in een gebied geschouwd en wordt een daarbij passend waterpeil en waterbeheer vastgesteld. Onderdeel hiervan is opzetten van een gebiedsproces met de omgeving. Je stuurt een intern projectteam aan, zorgt voor de juiste draagvlak intern en extern en je zorgt dat genoemde maatregelen worden voorbereid. Je zorgt voor een goede projectbeheersing op tijd, geld en risico's en rapporteert hierover.
Als projectleider ga je aan de slag met de opgaven van het waterschap en initiatieven van derden.

En verder:

 • Je bent verantwoordelijk voor het actualiseren van de peilbesluiten.
 • Als projectleider ben je een teamspeler waarbij samenwerken erg belangrijk is.
 • Je zorgt voor goed lopende projecten en managet daarin zowel de omgeving maar ook de inhoud en projectbeheersing.
 • Je zorgt voor een soepele samenwerking en verbinding met collega’s en met samenwerkende partners zoals provincies, gemeenten of terrein beherende organisaties.
 • Je krijgt energie van het voorzitten van gebiedsbijeenkomsten en het voeren van keukentafelgesprekken.
 • Je bewaakt de voortgang en je zorgt voor borging van beleid en regelgeving.
 • Je hebt bestuurlijke affiniteit.
 • Je signaleert de inhoudelijke en bestuurlijke gevolgen en agendeert deze.

Functie-eisen

Als projectleider zorg jij met jouw communicatieve vaardigheden voor afstemming met belanghebbenden en betrokken partijen. Jij krijgt energie van het voeren van gesprekken in het gebied. Je houdt rekening met de belangen binnen en buiten de organisatie en weet met belangentegenstellingen goed om te gaan. Je treedt daadkrachtig op en past, waar nodig in overleg, je aanpak aan om het gewenste resultaat te bereiken. Een brede blik en een scherp analytisch vermogen completeren je profiel.

Daarnaast:

 • Heb je minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding;
 • Heb je ervaring met gebiedsprogramma’s en het ontwikkelen van plannen;
 • Je bent een gesprekspartner voor gemeenten, provincies en andere externe partijen
 • Heb je ervaring met projectaansturing en het samenwerken in een team;
 • Je bent analytisch, omgevingsbewust, resultaat en samenwerkingsgericht;
 • Je hanteert een integrale probleembenadering;
 • Heb je goede kennis van of affiniteit met watersystemen;
 • Ervaring in een bestuurlijke omgeving is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een baan in een maatschappelijk werkveld.
 • In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd (1 jaar). Wanneer je geschikt blijkt, zetten we je arbeidsovereenkomst om naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris van maximaal € 5.271,-- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Boven op je brutosalaris ontvang je 21% IKB (individueel keuzebudget), dit kun je laten uitbetalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen.
 • Een pensioenregeling bij het ABP-pensioenfonds.
 • Uitstekende mogelijkheden om een goede balans te creëren tussen werk en privé, bijvoorbeeld met onze thuiswerkmogelijkheden.
 • Een eigen budget van €6.000,-- (onder 35 jaar €12.000,-) voor opleidingen en een vergoeding voor de reiskosten van woon-/werkverkeer of een thuiswerkvergoeding.
 • De standplaats is Groningen. Ons kantoor is makkelijk bereikbaar met de fiets, openbaar vervoer of auto.

Jouw toekomstige afdeling en organisatie


Wij zijn team Beheer Watersysteem en Waterveiligheid, een betrokken en bevlogen team van 26 enthousiaste en kundige mensen. Wij beheren en adviseren integraal over het watersysteem en de waterveiligheid. Van beleid tot en met de uitvoering. Dit doen wij zo veel mogelijk data gedreven en door het toepassen van nieuwe digitale innovaties. Wij staan met beide voeten in de klei en betrekken de omgeving bij ons werk.

Over Waterschap Noorderzijlvest

Waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het (afval)watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte, maar ook de opgaven op het vlak van duurzaamheid en nieuwe (probleem)stoffen: problemen die vragen om robuuste oplossingen. Wij willen dat ons (afval)watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is. Dit vraagt van ons passende en betaalbare maatregelen in een maatschappij die daarover mee wil praten en invloed op wil uitoefenen.

Om de uitdagingen van ons waterschap in goede banen te leiden, voeren we een organisatie optimalisatie door, zodat we beter in staat zijn om toekomstgericht en integraal te werken. We denken dat we hiermee een goede basis leggen om strategisch te denken, de plannen vervolgens te vertalen naar ons dagelijks werk en het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat wordt steeds belangrijker in een maatschappij die verandert en veel van ons vraagt.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Upload dan je motivatie met cv uiterlijk 30 juni 2024 via de sollicitatieknop. We gaan graag zo spoedig mogelijk in gesprek met jou. Je ontvangt vooraf van ons een reactie waarbij je gelijk hoort of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

 • Wil je meer weten? Neem dan contact op met Floris Knot, teammanager van het team Beheer Watersysteem en Waterveiligheid, telefoonnummer 06-20616433.
 • Als je geselecteerd wordt om bij ons te komen werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag inleveren.

 

Vragen over de procedure van deze vacature?

Neem dan contact op met Eilana Maring, adviseur Werving en Selectie via 050 304 89 11 of werven@noorderzijlvest.nl.

Ben je enthousiast? Solliciteer direct!

Momenteel kunnen er wat problemen ontstaan met het invullen van het online formulier. Onze excuses hiervoor. Mocht dit zo zijn, stuur dan een mail met je gegevens en je sollicitatie naar werven@noorderzijlvest.nl. Wij werken hard aan een oplossing. 

Vul het sollicitatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Het formulier wordt geladen.

Dynamische waterwereld

Ben je een denker of juist een doener? Wij maken graag kennis met je. Bij het waterschap is geen dag namelijk hetzelfde!

Ontdek de organisatie