Help jij ons mee om Noord- Groningen en de Kop van Drenthe klimaatbestendiger te maken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel omdat je weet welke impact jouw advies heeft? Dan zoeken wij jou!  

Voor het team Beheer Watersysteem en Waterveiligheid zoeken we een leergierige en analytische adviseur Hydrologie.
 

Locatie

Groningen

Aantal uur

32 - 36 uur per week

Salaris

€3874 - €5271

Interesse?

Je kunt reageren tot 

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit vakinhoudelijke adviseren zowel voor beleidsinhoudelijke vraagstukken als uiteenlopende uitvoeringsprojecten van onszelf en derden. Denk hierbij aan:
 

 • Het beoordelen van vergunningsaanvragen waarbij uitstralingseffecten te verwachten zijn.
 • Adviseren over het inrichten van projectmatige meetnetten waarbij vernatting-, verdroging of verziltingseffecten gemonitord moeten worden.
 • Samen met een aantal collega’s zorgdragen voor het reguliere grondwatermeetnet en periodieke evaluatie.
 • Meedenken bij het opstellen van hydrologische beleidskaders en uitvoeringsregels die bijdragen aan onze doelen.
 • Deelnemen aan het modelconsortium en zorg dragen voor de verbetering van het regionale grondwatermodel (MIPWA).
 • Deelnemen aan verschillende thema- en werkgroepen en samenwerkingsverbanden.
 • Zorg dragen dat we beschikken over de juiste informatie en gegevens die we nodig hebben om modellen te ontwikkelen en resultaten te valideren.

Functie-eisen


Je bent nuchter, leergierig, kritisch en analytisch sterk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, omdat je weet welke impact de sommen, modellen en berekeningen die jij maakt hebben. Als een spons zuig jij alle kennis op die je tegenkomt en je deelt die kennis ook weer graag met je collega’s. Gevraagd en ongevraagd adviseer jij je collega's over van alles wat binnen je vakgebied valt. We kunnen je blij maken met een flinke bak waterdata en zoek je naar manieren waardoor je berekeningen kunt automatiseren en denk je graag mee over automatiseringstoepassingen binnen je eigen vakgebied.

Wat heb je nog meer in huis?

 • Minimaal een Hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van hydrologie, geohydrologie of een vergelijkbare richting.
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van en rapporteren over (grond)waterkwantiteitsonderzoeken.
 • Bij voorkeur kennis van modelleren en modellenbeheer. Denk aan MIPWA, iMOD/MODFLOW en SOBEK/D-HYDRO.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een baan in een maatschappelijk werkveld.
 • In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd (1 jaar). Wanneer je geschikt blijkt, zetten we je arbeidsovereenkomst om naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris van maximaal €5.271,-- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Boven op je brutosalaris ontvang je 21% IKB (individueel keuzebudget), dit kun je laten uitbetalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen.
 • Een pensioenregeling bij het ABP-pensioenfonds.
 • Uitstekende mogelijkheden om een goede balans te creëren tussen werk en privé, bijvoorbeeld met onze thuiswerkmogelijkheden.
 • Een eigen budget van €6.000,-- (onder 35 jaar €12.000,-) voor opleidingen en een vergoeding voor de reiskosten van woon-/werkverkeer of een thuiswerkvergoeding.
 • De standplaats is Groningen. Ons kantoor is makkelijk bereikbaar met de fiets, openbaar vervoer of auto.

Jouw toekomstige afdeling en organisatie

Het waterschap is van oudsher voornamelijk gericht op het oppervlaktewaterbeheer. Echter in toenemende mate wordt het freatische grondwater gezien als sturende basis voor het waterbeheer. Droogte, zeespiegelstijging, bodemdaling door gaswinning, veenoxidatie, verzilting, zoetzoutovergangen; dit zijn de uitdagende en integrale vraagstukken waarbij wij jouw hydrologische advies nodig hebben. Met jouw kennis van onder meer hydrologische modellen en hydrologie lever jij een essentiële bijdrage aan deze vraagstukken. Hierbij maak je zoveel mogelijk gebruik van data van de nieuwste digitale tools.

Wij zijn team Beheer Watersysteem en Waterveiligheid, een betrokken en bevlogen team van 20 enthousiaste en kundige mensen. Wij beheren en adviseren integraal over het watersysteem en de waterveiligheid. Van beleid tot en met de uitvoering. Dit doen wij zo veel mogelijk data gedreven en door het toepassen van nieuwe digitale innovaties. Wij staan met beide voeten in de klei en betrekken de omgeving bij ons werk.


 

Over Waterschap Noorderzijlvest

Waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het (afval)watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte, maar ook de opgaven op het vlak van duurzaamheid en nieuwe (probleem)stoffen: problemen die vragen om robuuste oplossingen. Wij willen dat ons (afval)watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is. Dit vraagt van ons passende en betaalbare maatregelen in een maatschappij die daarover mee wil praten en invloed op wil uitoefenen.

Om de uitdagingen van ons waterschap in goede banen te leiden, voeren we een organisatie optimalisatie door, zodat we beter in staat zijn om toekomstgericht en integraal te werken. We denken dat we hiermee een goede basis leggen om strategisch te denken, de plannen vervolgens te vertalen naar ons dagelijks werk en het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat wordt steeds belangrijker in een maatschappij die verandert en veel van ons vraagt.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Graag ontvangen we dan je motivatie met CV via de knop direct solliciteren. Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitingsdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat gevonden hebben.

Mocht je nog studeren maar wel interesse hebben in deze functie, reageer dan ook.

 • Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Floris Knot, teammanager van het team Beheer Watersysteem en Waterveiligheid via 06-20616433.
 • Als je geselecteerd wordt om bij ons te komen werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag inleveren.

Vragen over de procedure van deze vacature?

Neem dan contact op met Eilana Maring, adviseur Werving en Selectie via 050 304 89 11 of werven@noorderzijlvest.nl.

Ben je enthousiast? Solliciteer direct!

Vul het sollicitatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Het formulier wordt geladen.

Dynamische waterwereld

Ben je een denker of juist een doener? Wij maken graag kennis met je. Bij het waterschap is geen dag namelijk hetzelfde!

Ontdek de organisatie